Pipacs bolt

Bolt

Pipacs (saját) Bolt

Kenyereinket a Pipacs Pékség műhelyében található boltban lehet megkóstolni és egyben megvásárolni a 1037 Budapest, Bécsi út 267. alatt (bejárat a Fehéregyházi út felől):

Hétfő: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Kedd: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Szerda: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Csütörtök: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)

Boltunkban jelenleg csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Pipacs térkép

Piac

Biopiac

(A MOM Művelődési ház mellett)

1124 Budapest, Csörsz utca és Jagelló út között

Pipacs kenyér minden szombat délelőtt 6:30-tól 12:00-ig (Pénteki sütés)
Web: Csörsz utcai Biopiac

A piacon jelenleg csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Biopiac térkép

Termékeink

(a kenyéren túl)

Biosapori szövetkezet

A napsütötte Molise régió termelői együttműködésével készült élelmiszerek fő jellemzői az egyszerű összetétel, a kifinomult ízvilág és a magas minőség. Akárcsak a Pipacs kenyereké, így bátran kínáljuk őket:

  • A fűszeres, karakteresen “zöld” ízű extraszűz bio olívaolaj kizárólag helyi termesztésű bogyókból származik. Salátákhoz vagy kenyér tunkolására kiváló.
  • Ugyanezzel az olajjal készült a szárított bio paradicsom, amely hal- és tésztaételek különleges kiegészítője lehet, de pirítósra téve, önmagában is nagyon finom.
  • A fügelekvárt a 94%-os gyümölcstartalom mellett csupán almalé édesíti. Kenyérhez, sajtok mellé ajánljuk.

BioSzentandrás

Hallottatok már Hernádszentandrásról, a pici borsodi faluról, ahol a biogazdálkodás megváltoztatta az addig halmozottan hátrányos helyzetű település életét? 2009-ben egy pályázati program segítségével indultak el az úton. A lakosok kitanulták az ökotermesztés módszereit, és helyi növénykultúrán alapuló mintagazdaságot, majd üzemet hoztak létre, ahol feldolgozott élelmiszereket, különleges zöldség- és gyümölcskészítményeket gyártanak. Mára BioSzentandrás az északi régió egyik legnagyobb ökogazdaságává, többek között a legjobb vidéki étterem címet elnyert “Anyukám Mondta” beszállítójává is vált.

A településen ma már nem látni olyan portát, amelyet ne művelne a tulajdonosa: a polgármestertől a kisgyerekes családokig szinte mindenki részt vesz a közösség virágzó nonprofit projektjében. Az asszonyok fiókjaiból előkerültek a nagymamák régi receptjei, a faluból elszármazottak pedig létrehozták a BioSzentandrás Klubot, amely jó hírét viszi a programnak. BioSzentandrás a közösségi ökogazdálkodás értékteremtő erejének igazán támogatandó, élő példája lett Magyarországon. Kóstoljátok meg finom szörpjeiket, paprikakrémjeiket és csipkebogyólekvárjukat nálunk!

Beregi Bio – Quali-T Bt.

Újonnan érkezett bio lekvárjaink egy szabolcs-szatmár-beregi családi gazdaságból kerültek hozzánk. Termékeik többségét saját termesztésű, ellenőrzött bio gyümölcsökből készítik, magas minőségben, extra gyümölcstartalommal és adalékanyagok nélkül, letisztult ízekkel. Hiszik, hogy a vegyszermentes, természetközeli művelési mód és feldolgozás intenzívebb, gyümölcsösebb ízeket eredményez, s ezt mi csak megerősíteni tudjuk.

Tevékenységüket bio szilvalekvár készítésével kezdték a nagyszülői falusi házban. Azóta az akácerdővel körbevett Flóratanyán (Baktalórántháza) modern kisüzemet hoztak létre, ahol az ökológiai körülmények között termesztett szilvát, bodzát, meggyet, szamócát, homoktövist és diót feldolgozzák. Mottójuk: „Egészségeset és finomat kiváló minőségben”.

A Beregi Bio 100% szilva-, mézes szilva-bodza-, sárgabarack-, szamóca- és meggylekvár üvegenként 700 Ft-ért kapható a Pipacs Pékségben.

Free WordPress Themes, Free Android Games