Szerző: egy pipacs pék | aug 13, 2020
Pipacs Astrié Pipacs Astrié Az Astrié kenyér különlegességét sok minden adja, lássunk ebből párat: A gabonát Palik Feri és Palik Anikó termeszti a szápári biogazdaságukban, a Bakony lábainál, és egy francia, ún. Astrié malommal őrlik a farmon. Az őrlés során a liszt...
Szerző: egy pipacs pék | jún 21, 2016
Pipacs Kalács Pipacs Kalács A búzalisztből kenyeret készítő kultúrákban már a középkortól megjelent, hogy bizonyos receptekben a finomabbra őrölt, jobb minőségű lisztet tejjel, vajjal, tojással gazdagítva dagasztották a tésztát, és élesztővel kelesztették....
Szerző: egy pipacs pék | okt 11, 2015
Pipacs Bagett Pipacs Bagett A bagett a francia pékhagyomány egyik legismertebb kenyértípusa. Mi BL80-as búzalisztből, kovásszal készítjük, élesztőt nem használunk hozzá. Pizzatésztához hasonló lágyságú tésztája és a külön ehhez a kenyérhez használt kevésbé savas...
Szerző: egy pipacs pék | okt 11, 2015
Pipacs Alakor Pipacs Alakor Az alakor (triticum monococcum) egy hazánkban kevésbé ismert gabonaféle, amit egyszemű búzának is szokat hívni, habár a búzának rokona csak, nem a közvetlen őse. A tönkével együtt az alakor az egyik legkorábban termesztésbe vont kalászos...
Szerző: egy pipacs pék | okt 11, 2015
Pipacs Mákos Pipacs Mákos Mákos kenyerünket a fehér kenyér tésztájával készítjük. A mák használata a magyar konyhában elterjedt, elsősorban édes készítményekben, darálva találkozunk vele. Mi a kenyerünkben a mákot darálatlanul használjuk, a süteményekben...
Legutóbbi hozzászólások