Pipacs Mazsolás

Pipacs Mazsolás

Pipacs Mazsolás Pipacs Mazsolás Mazsolás kenyerünket a világosbarna kenyér tésztájával készítjük, a beltartalmi értékek szempontjából ahhoz áll a legközelebb. A tésztához közvetlenül dagasztás után, megfelelő arányban kevert mazsola egyrészt egy kellemesen édeskés...
Pipacs Tönköly

Pipacs Tönköly

Pipacs Tönköly Pipacs Tönköly A tönköly (triticum spelta) a „reform-élelmiszer” mozgalomnak köszönhetően vált újra közkedvelt táplálékká. Történetét tekintve, ahogy az alakor is, egyike volt az első termesztett gabonáknak. Géncentruma hasonlóan a többi kalászos...
Pipacs Rozsos

Pipacs Rozsos

Pipacs Rozsos Pipacs Rozsos A rozs (secale cereale) a búza és az árpa rokona. Termesztése hidegtűrése miatt főleg az Észak-európai országokban, Oroszországban terjedt el, de termesztik hazánkban is. Rozsos kenyerünk 50%-ban teljes kiőrlésű rozs, 50%-ban BL80-as...
Pipacs 4 Magos

Pipacs 4 Magos

Pipacs 4 Magos Pipacs 4 Magos Magos kenyerünket a félbarna kenyér tésztájával készítjük. A tésztához lenmag, hántolatlan szezámmag, darálatlan mák és napraforgómag keverékét adjuk. A lenmag a legjobb növényi forrása az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen...
Pipacs Félbarna

Pipacs Félbarna

Pipacs Világosbarna Pipacs Világosbarna Világosbarna kenyerünket 75%-ban hengermalmi BL80-as búzalisztből, 25%-ban kövesmalmi teljes őrlésű búzalisztből készítjük, BL80-as lisztet használunk a kovászához. A fehér kenyérhez képest markánsabb, mégsem zavaróan erős...