Blogbejegyzések

Szemelgetések a Pipacs Pékség életéből

Astrié-kenyér a Szápári Biofarmról!

Astrié-kenyér a Szápári Biofarmról!

A történet 2017 őszéig nyúlik vissza, amikor is Füzés Katának köszönhetően (Orfűi malommúzeum) Palik Feriék meglátogattak minket a Pipacsban egy őszi napon. Akkor már jó ideje abban gondolkoztak, hogy feldolgozzák a saját gabonájukat. Egészségügyi okok miatt nagyon komolyan elkezdtek foglalkozni a...

bővebben
Nem esik messze az alma a fájától… avagy hogyan születnek a pékek?

Nem esik messze az alma a fájától… avagy hogyan születnek a pékek?

Az egyik oszlopos Pipacs-pék május végén kilépett tőlünk a csapatból. Simonyi Kristóf több mint 3 évig dolgozott velünk. Ezt a sokunk számára meghatározó időszakot szerettük volna feleleveníteni az ő szemével, és kifaggattuk őt arról is, hogy mik a tervei ezután.Miért lettél pék, honnan indult...

bővebben
Tanulmányút Franciaországban

Tanulmányút Franciaországban

A pék útja Lehetőségem nyílt egy hetet Franciaországban tölteni, ahol két péket látogattam meg. Két olyan péket, akik szellemiségükben közel állnak a Pipacs Pékséghez, illetve pékségünk alapítói sokat merítettek tőlük. A pék, aki természetes kovásszal és bio alapanyagokkal szeretne dolgozni, ezt...

bővebben
Anyám kovásza

Anyám kovásza

"Amikor az emberek fiatalkori ételeiket próbálják visszaidézni, gyakran hatalmas cukormázas tortákra, omlós rétesekre gondolnak. Énnekem Anyám kenyere él az emlékezetemben tökéletes elevenséggel. A kenyér fontos helyet foglalt el életünkben. Megszegésének szertartása Anyám kiváltsága volt, s Ő,...

bővebben
Isteni sajtok Nemesbugacról

Isteni sajtok Nemesbugacról

Saját példánkból kiindulva, hogy ti. rendkívüli módon szeretjük a minőségi élelmiszert, sokszor töprengünk azon, hogy a ropogós kenyereinket mivel lehet még jobbá tenni. Jó-jó, hogy a frissen sült, éppen csak kihűlt veknikből önmagában is simán elfogy 30-50 dkg 🙂 , mégis jó dolog megspékelni ezt...

bővebben
Beszélgetés a Pipacs kenyérről

Beszélgetés a Pipacs kenyérről

Kenyereinket nem csak elkészíteni szeretjük, hanem szívesen beszélünk is arról, hogy milyen szemlélettel és miért dolgozunk úgy, ahogy. Az alábbiakban beollóztunk ide egy beszélgetést, amelyre Ivi kollegánk hívott el bennünket a MagNet Közösségi Házba 2015 októberében. Örömmel osztjuk meg Veletek...

bővebben
Ezért fontos nekünk a bio

Ezért fontos nekünk a bio

Hiszünk abban, hogy a természet bölcsebb, mint az ember. Évezredek, évmilliók alatt - az ember nélkül - kialakult egy összhangban működő flóra és fauna, melyben minden élőlénynek megvan a szerepe, s egy bizonyos szinten túl nem szabad belenyúlni ebbe az egységbe. S bár az Ószövetségben, Mózes 1....

bővebben
1 évesek lettünk!

1 évesek lettünk!

2015. május 10-én ünnepeltünk pékségünk megalapításának 1 éves évfordulóját. A születésnapi ünnepségre meghívtuk vevőinket, barátainkat, szeretteinket. Íme a rendezvényről készült fotósorozat, melyet az egyik új pékünk, Iván készített.

bővebben
Blogolásba kezdünk

Blogolásba kezdünk

Egy pékség számára a legfontosabb, hogy kiszámítható minőségű kenyeret, pékárut állítson elő minden nap. Ez nálunk sincsen másként. Legfőbb célunk, hogy organikus szemléletünket és tiszta szívvel készülő kenyereinket minél több kedves vásárlóval megismertessük és megszerettessük. Az internetes...

bővebben