biopékség | kávézó | termelői bolt
Kompromisszummentes kenyér és péksüti egészséges és fenntartható forrásból
Értéklánc-szemlélet
A küldetésünk, hogy egészséges és ökológiailag tiszta forrásból származó kenyeret és péksütiket tegyünk az asztalra – egy elv, amit mi “értéklánc-szemléletnek” hívunk. A hazai értékláncban arra törekszünk, hogy aktív és élő kapcsolatban legyünk a biogazdákkal, a molnárokkal és a gazdamolnárokkal, akiktől a lisztjeinket és az egyéb, itthon beszerezhető alapanyagainkat vásároljuk. Mind a hazai mind a nemzetközi értékláncból kizárlóag bio alapanyagokat szerzünk be – így 99%-ban MINDEN, amit a termékeinkben megtalálsz ökológiai gazdálkodásból származik.
A Csapatunk
Büszkék vagyunk a csapatunkra – elhivatott, szakmai alázattal rendelkező, kiváló emberekből áll, akik úgy a termelésben mint a boltban mindig azt keresik, hogyan tudnak Neked maximális élményt nyújtani. Ha még nem voltál nálunk, térj be hozzánk és találkozzunk!
Iratkozz fel hírlevelünkre
Havonta 1 alkalommal fogsz kapni hírlevelet tőlünk, amiben a hasznos információk mellett (nyitvatartás-változás, új termékek, kedvezmények) néha egy-két érdekességet is küldünk majd. Iratkozz fel rá!
Közös misszió
Mi mind, akik biotermelést végzünk, kézzelfogható alternatívát jelentünk az ipari, vegyszeres mezőgazdaságból származó élelmiszerekkel szemben. Mi mind azon dolgozunk, hogy élhető Föld vegyen minket körül és tiszta élelmiszereket tudjunk lerakni az asztalra. Mi mind abban hiszünk, hogy a magas minőség szükségszerűen együtt jár az ökológiai gazdálkodással és ebben nekünk, kisléptékű feldolgozóknak úttörő szerepünk van. Ezért is fogsz megtalálni nálunk a boltban sokféle más termelői terméket, amik mind ismerőseink, barátaink magas szakmai tudással elkészített, legtöbbször minősített biotermékei.
A történetünk
Egészen kicsiben de erős hittel kezdtük – hárman voltunk és négyféle kenyérből hetente 150kg kenyeret sütöttünk. Ez éppen 10 évvel ezelőtt, 2014 tavaszán volt a Bécsi úti műhelyünkben. Úgy indultunk, hogy egy Mitsubishi L300-as kisbusszal piacoztunk minden szombat hajnalban, hajnali 4-től sütöttünk majd a boltban álltunk délutánonként, kiszállítottunk a viszonteladóinknak, terméket fejlesztettünk, beszállítókkal tárgyaltunk, minden hétfőn kitakarítottuk az egész üzemet és közben folyamatosan új kollégák csatlakoztak hozzánk.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Megannyi story, megannyi ember, akivel találkoztunk az úton, akitől tanultunk, akit mi tanítottunk, akivel elváltak útjaink, aki itt maradt, mert hitt ebben az egészben. Külföldi és hazai szakmai találkozók, barátságok, együttműködések gazdákkal, molnárokkal, pékekkel, kutatókkal.
Nem vagyunk se több, se kevesebb, mint egy friss, ropogós szelet kenyér a hétköznapi vagy ünnepi ebéded mellé. De erre végtelenül büszkék vagyunk. A két kezünkkel alkotunk, dolgozunk, küzdünk, és elfáradunk minden nap.
Tudjuk, hogy kompromisszummentes értéket csak úgy lehet letenni az asztalra, ha az alapanyag forrása, az ízek harmóniája, a pék elmélyült figyelme és tudása, az eladók kedvessége mind azt szolgálják, hogy új élményed szülessen a kenyérről – vagy a már meglévőt tudd újraélni akármikor térsz be hozzánk.
Ez a mi történetünk.
Fülöp Ádám
Alapító