Pipacs bolt

Bolt

Pipacs (saját) Bolt

Kenyereinket a Pipacs Pékség műhelyében található boltban lehet megkóstolni és egyben megvásárolni a 1037 Budapest, Bécsi út 267. alatt (bejárat a Fehéregyházi út felől):

Hétfő: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Kedd: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Szerda: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Csütörtök: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)

Pipacs térkép

Piac

Biopiac

(A MOM Művelődési ház mellett)

1124 Budapest, Csörsz utca és Jagelló út között

Pipacs kenyér minden szombat délelőtt 6:30-tól 12:00-ig (Pénteki sütés)
Web: Csörsz utcai Biopiac

Biopiac térkép

Termékeink

(a kenyéren túl)

Beregi Bio – Quali-T Bt.

Újonnan érkezett bio lekvárjaink egy szabolcs-szatmár-beregi családi gazdaságból kerültek hozzánk. Termékeik többségét saját termesztésű, ellenőrzött bio gyümölcsökből készítik, magas minőségben, extra gyümölcstartalommal és adalékanyagok nélkül, letisztult ízekkel. Hiszik, hogy a vegyszermentes, természetközeli művelési mód és feldolgozás intenzívebb, gyümölcsösebb ízeket eredményez, s ezt mi csak megerősíteni tudjuk.

Tevékenységüket bio szilvalekvár készítésével kezdték a nagyszülői falusi házban. Azóta az akácerdővel körbevett Flóratanyán (Baktalórántháza) modern kisüzemet hoztak létre, ahol az ökológiai körülmények között termesztett szilvát, bodzát, meggyet, szamócát, homoktövist és diót feldolgozzák. Mottójuk: „Egészségeset és finomat kiváló minőségben”.

A Beregi Bio 100% szilva-, mézes szilva-bodza-, sárgabarack-, szamóca- és meggylekvár üvegenként 700 Ft-ért kapható a Pipacs Pékségben.

Csáki Balázs méhészetéből

Csáki Balázs és családja fiatalon, még az egyetemi tanulmányok mellett kezdte gazdaságát építeni az erdős-mezős nógrádi dombok között, amelynek meghatározó eleme a ma már 220 méhcsaládot számláló méhészet. Az Ordaspuszta közelében fekvő természetvédelmi területeket is bevonó gazdaság tudatosan kerüli a méhek gyógyszeres kezelését, valamint a növényvédőszer-maradékok és a nem nektárból származó cukrok jelenlétét a mézekben. Felfogásuk szerint kiváló mézet csak egészséges, életerős méhek képesek termelni olyan helyen, ahol sokszínű és fajgazdag legelőt találnak, harmóniában élve a természettel.

A táj nyújtotta különböző növények nektárjából készülő mézet gondosan pergetik, szűrik, üvegezik: a virágtól a kaptáron keresztül az üvegig minden lépést kíméletesen, nagy odaadással és szakértelemmel végeznek. A méz minőségét rontó beavatkozásokat, mint a túlzott melegítést vagy szűrést mellőzik, a termelés során pedig ügyelnek a nyomonkövethetőségre. Számukra ez jelenti a minőség garanciáját.

A többféle méz mellett a Csáki gazdaság saját termelésű és feldolgozású, lágy ízű hidegen sajtolt tökmagolaja is kapható a Pipacs Pékségben! Mindkettőt ajánljuk kenyér mellé, salátákhoz vagy húsok ízesítéséhez.