Pipacs bolt

Bolt

Pipacs (saját) Bolt

Kenyereinket a Pipacs Pékség műhelyében található boltban lehet megkóstolni és egyben megvásárolni a 1037 Budapest, Bécsi út 267. alatt (bejárat a Fehéregyházi út felől):

Hétfő: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Kedd: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Szerda: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)
Csütörtök: 15:00 – 19:30 (Friss sütés)

Boltunkban jelenleg csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Pipacs térkép

Piac

Biopiac

(A MOM Művelődési ház mellett)

1124 Budapest, Csörsz utca és Jagelló út között

Pipacs kenyér minden szombat délelőtt 6:30-tól 12:00-ig (Pénteki sütés)
Web: Csörsz utcai Biopiac

A piacon jelenleg csak készpénzes fizetésre van lehetőség.

Biopiac térkép

Termékeink

(a kenyéren túl)

Biosapori szövetkezet

A napsütötte Molise régió termelői együttműködésével készült élelmiszerek fő jellemzői az egyszerű összetétel, a kifinomult ízvilág és a magas minőség. Akárcsak a Pipacs kenyereké, így bátran kínáljuk őket:

  • A fűszeres, karakteresen “zöld” ízű extraszűz bio olívaolaj kizárólag helyi termesztésű bogyókból származik. Salátákhoz vagy kenyér tunkolására kiváló.
  • Ugyanezzel az olajjal készült a szárított bio paradicsom, amely hal- és tésztaételek különleges kiegészítője lehet, de pirítósra téve, önmagában is nagyon finom.
  • A fügelekvárt a 94%-os gyümölcstartalom mellett csupán almalé édesíti. Kenyérhez, sajtok mellé ajánljuk.

Beregi Bio – Quali-T Bt.

Újonnan érkezett bio lekvárjaink egy szabolcs-szatmár-beregi családi gazdaságból kerültek hozzánk. Termékeik többségét saját termesztésű, ellenőrzött bio gyümölcsökből készítik, magas minőségben, extra gyümölcstartalommal és adalékanyagok nélkül, letisztult ízekkel. Hiszik, hogy a vegyszermentes, természetközeli művelési mód és feldolgozás intenzívebb, gyümölcsösebb ízeket eredményez, s ezt mi csak megerősíteni tudjuk.

Tevékenységüket bio szilvalekvár készítésével kezdték a nagyszülői falusi házban. Azóta az akácerdővel körbevett Flóratanyán (Baktalórántháza) modern kisüzemet hoztak létre, ahol az ökológiai körülmények között termesztett szilvát, bodzát, meggyet, szamócát, homoktövist és diót feldolgozzák. Mottójuk: „Egészségeset és finomat kiváló minőségben”.

A Beregi Bio 100% szilva-, mézes szilva-bodza-, sárgabarack-, szamóca- és meggylekvár üvegenként 700 Ft-ért kapható a Pipacs Pékségben.

Csáki Balázs méhészetéből

Csáki Balázs és családja fiatalon, még az egyetemi tanulmányok mellett kezdte gazdaságát építeni az erdős-mezős nógrádi dombok között, amelynek meghatározó eleme a ma már 220 méhcsaládot számláló méhészet. Az Ordaspuszta közelében fekvő természetvédelmi területeket is bevonó gazdaság tudatosan kerüli a méhek gyógyszeres kezelését, valamint a növényvédőszer-maradékok és a nem nektárból származó cukrok jelenlétét a mézekben. Felfogásuk szerint kiváló mézet csak egészséges, életerős méhek képesek termelni olyan helyen, ahol sokszínű és fajgazdag legelőt találnak, harmóniában élve a természettel.

A táj nyújtotta különböző növények nektárjából készülő mézet gondosan pergetik, szűrik, üvegezik: a virágtól a kaptáron keresztül az üvegig minden lépést kíméletesen, nagy odaadással és szakértelemmel végeznek. A méz minőségét rontó beavatkozásokat, mint a túlzott melegítést vagy szűrést mellőzik, a termelés során pedig ügyelnek a nyomonkövethetőségre. Számukra ez jelenti a minőség garanciáját.

A többféle méz mellett a Csáki gazdaság saját termelésű és feldolgozású, lágy ízű hidegen sajtolt tökmagolaja is kapható a Pipacs Pékségben! Mindkettőt ajánljuk kenyér mellé, salátákhoz vagy húsok ízesítéséhez.

Free WordPress Themes, Free Android Games