Pipacs Kalács
A búzalisztből kenyeret készítő kultúrákban már a középkortól megjelent, hogy bizonyos receptekben a finomabbra őrölt, jobb minőségű lisztet tejjel, vajjal, tojással gazdagítva dagasztották a tésztát, és élesztővel kelesztették. Ettől az eredetileg elsősorban ünnepi alkalmakra készített kalácsot egy lágyabb, foszlós bélzet és édes íz jellemzi.
Ez a karakter jellemzi a mi kalácsunkat is. A megfelelő arányban használt vaj, tej, tojás, nádcukor, a részben kovászos, részben élesztős, hosszú kelesztés kellemesen puha állagú sárgás bélzetet, és krémesen vajas édes ízt ad.
Az alap vajas kalácsból készítünk mazsolával illetve étcsokoládé darabokkal kevert változatot is. Összetevők (az élesztő kivételével minden minősített bio alapanyag) : BL80-as hengermalmi búzaliszt, tej, vaj, tojás, nádcukor, természetes kovász, só, élesztő.
Kalács a biopiacon nem kapható!