Pipacs Astrié

Pipacs Astrié

Az Astrié kenyér különlegességét sok minden adja, lássunk ebből párat: A gabonát Palik Feri és Palik Anikó termeszti a szápári biogazdaságukban, a Bakony lábainál, és egy francia, ún. Astrié malommal őrlik a farmon. Az őrlés során a liszt megőrzi az élettani és beltartalmi szempontból nagyon fontos csíra részét a magoknak, valamint az őrlés technológiájának, a gránitkövek kialakításának köszönhetően a korpa alatti ún. aleuron réteg is maximálisan megőrzésre kerül. Magas ásványi anyag tartalma van a lisztnek (80-100mg/kg liszt) annak ellenére, hogy nem teljes kiőrlésű lisztről beszélünk, ugyanakkor nagyon finom szemcseméret a végeredmény a szitálás eredményeképpen. Mindezek miatt egy beltartalmi szempontból nagyon gazdag lisztet kapunk tőlünk, amiből ún. „taillé” eljárással készítjük a kenyeret a Pipacsban. A végeredmény a laza bélzet, a ropogós héj, és az ellenállhatatlan illat. Ha szeretnél többet megtudni ennek a kenyérnek a történetéről, olvasd el az írásunkat itt: Astrié-kenyér a Szápári Biofarmról

Elérhető a bécsi úti boltunkban!

Képek az Astrié-kenyérről

Share This