Pipacs 4 Magos

Pipacs 4 Magos

Magos kenyerünket a világosbarna kenyér tésztájával készítjük. A tésztához lenmag, hántolatlan szezámmag, darálatlan mák és napraforgómag keverékét adjuk. A lenmag a legjobb növényi forrása az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen zsírsavaknak, agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek különösen ajánlott a fogyasztása. A szezámmagban található meg legmagasabb számban több életfontosságú ásványi anyag. Magas kálciumtartalma mellett bővelkedik E-, B1-, B2-vitaminban, foszforsavban, lecitinben, és telítetlen zsírsavakban, hatékony a rossz koleszterinszint és vérnyomás csökkentésében. A napraforgómag rengeteg jó zsírsavat és antioxidánst tartalmaz, elősegíti az egészséges emésztést, segít szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, a máknak pedig a csontozat erősítésében lehet fontos szerepe, továbbá hatékony gyomor- vagy bélgörcsök ellen, béltisztító hatása is ismert.

Share This